Buggyantott tojás reggelire

Vasárnap van. A legjobb móka ilyenkor egy jó kávé után bevenni magad a konyhába, és összedobni egy Igazán Klassz Reggelit. Olyat, amire hétköznap nincs időd. Legyen mondjuk buggyantott tojás!

A buggyantott tojást nem könnyű szépen elkészíteni, de azért annyira nem is nagy ördöngősség. Egyébként pedig, ha nem olyan szép, mint egy étteremben, attól még jó lehet, szóval megéri gyakorolni, a rontott példányokat is nyugodtan meg lehet ám enni. 🙂

Így csináld

Egy liter vízhez tegyél egy evőkanál ecetet, és tedd föl melegedni.

Én úgy csinálom, hogy egy tojást fölütök egy kis tálkába. Ha gyöngyözik a víz, akkor egy evőkanállal megkeverem, hogy örvény alakuljon ki benne. Vigyázz, nem extrém sport, nem kell, hogy nagyon vad örvény legyen! Aztán az örvény közepébe óvatosan beleöntöm a tojást. 

3 percig főzöm, közben óvatosan kevergetem a vizet. Nagyon fontos, hogy a víz semmiképp ne rotyogjon, csak gyöngyöznie szabad. 

Készíts elő egy szűrőkanalat, és amint letelt a 3 perc, óvatosan halászd ki a tojást a vízből. Csöpögtesd le jól.

Tálalás

Szerintem akkor a legjobb, ha rádobod egy pirítósra. Így amint fölvágod a tojást, a sárgája a pirítósra csurog. Mmm! 🙂



Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: