Spárga! Mit csináljak belőled?

Spárga
Spárga

5hozzávaló képe valahogy beakadt. Spárga! Amikor ma bevásároltam, nem tudtam ellenállni a spárgának. Pedig egyáltalán nem vagyok spárga guru…

Nem szoktam spárgát készíteni, így aztán okoz némi fejtörést, hogy mi legyen belőle. Vagy talán inkább az, hogy hogyan legyen belőle valami.

Szóval fogtam, letörtem a végeit, ahogy kell, aztán megmostam. Találtam egy kis bacont a hűtőben, csíkokra vágtam, és a serpenyőbe dobtam – a spárgát meg egészben rá. Aztán nagyobb darabokra vágtam a gombát – szép nagy kalapok voltak. Azt is a spárgára dobtam. Kapott némi sót, mást nem is. Miután a spárga megpárolódott, de a gomba még “harapós” maradt, félretettem az egészet.

Aztán – mintha rántottát csinálnék – beleöntöttem három fölvert tojást a palacsintasütőbe, de hozzá se nyúltam. Reszeltem rá némi goudát, jól ráolvadt, amíg az egyik fele sült. Amikor megsült, akkor a felére pakoltam a gombás spárgából, a másik felét meg ráhajtottam és már csúszott is a tányérra.

Spárgás-gombás omlett
Spárgás-gombás omlett

A helyzet az, hogy nem gondoltam volna, de eszméletlen jó lett! 🙂Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: